Santiago door Eduardo Ríos | Kronieken van een jonge reiziger

Titel: Santiago: Kronieken van een jonge reiziger

Auteur: Eduardo Rios

Uitgeverij: Zibarna-boeken

Genre: Reisfictie, coming-of-age-verhaal

Eerste publicatie: 2022

Taal: Engels

Boeksamenvatting – Santiago: Chronicles of a Young Traveler door Eduardo Ríos

De 26-jarige Santiago, die net van de universiteit komt, heeft er altijd naar verlangd om de wereld te zien, maar zijn angst staat hem in de weg. Hoe kan hij ooit naar het buitenland reizen als hij soms hartverscheurende druk voelt door simpelweg met de bus te reizen? Maar op een dag, na jaren sparen, koopt Santiago moedig een kaartje over de hele wereld. Zijn ouders denken dat hij gek is, maar hij waagt een sprong in het diepe en gaat alleen op pad. De wereld die hij zich had voorgesteld, was echter verre van werkelijkheid.

Ondertussen ontdekt Santiago dat zijn beste vriendin Laura, die niet met hem mee kon op reis, vecht tegen een recent gediagnosticeerde auto-immuunziekte. Zal hij spijt krijgen van zijn beslissing om haar achter te laten? Zal hun vriendschap overleven of uitgroeien tot iets meer? Op zijn reizen van New York naar Lissabon, van Parijs naar Sarajevo en van Istanbul naar Bali, moet Santiago zijn verlegenheid overwinnen en zijn hart openen, ondanks uitdagingen, zoals oplichting en complexe problemen zoals mensenhandel. Ga met Santiago mee op een reis van zelfontdekking en avontuur als geen ander.

Boekrecensie – Santiago: Chronicles of a Young Traveler door Eduardo Ríos

Op het eerste gezicht lijkt “Santiago: Chronicles of a Young Traveler” een luchtig werk van escapistische reisfictie, volgens de gebruikelijke stijlfiguren van cultuurschok, avontuur en zelfontdekking die te vinden zijn in backpackerliteratuur. Als je er eenmaal in bent, realiseer je je echter dat de roman over veel meer gaat. Het is een ontroerend en aangrijpend verhaal over genezing en onzekerheid, en over terugkijken om vooruit te komen in het leven. Het gaat erom de moed te hebben om de kwaliteiten te accepteren, zowel positieve als negatieve, die bijdragen aan wie we zijn als individuen, en ons eigenwaarde niet te laten bepalen door de opvattingen en oordelen van anderen.

“Santiago: Chronicles of a Young Traveler” vertelt de fysieke en emotionele reis van de 26-jarige Santiago van New York naar Lissabon, Parijs naar Sarajevo en Istanbul naar Bali; van twijfels, angsten en een verbrijzelde geest naar zelfinzicht en moed. Zolang hij zich kan herinneren, wilde Santiago de wereld verkennen, maar zijn angst zat hem altijd in de weg. De beslissing om de wereld rond te reizen was moeilijk voor hem, omdat hij niet zeker was of hij de druk van het reizen naar het buitenland aankan, omdat hij nerveus is, zelfs als hij alleen in een bus stapt.

Als Santiago eindelijk genoeg geld heeft gespaard, waagt hij de sprong en koopt een rond-de-wereld ticket. Ook al denken zijn ouders dat hij helemaal van de kaart is, hij besluit toch om alleen op pad te gaan. De wereld die hij zich had voorgesteld, was echter heel anders dan de wereld die echt bestond. Gedurende deze tijd ontdekt Santiago dat zijn beste vriendin Laura lijdt aan een auto-immuunziekte en niet in staat zal zijn om met hem mee te gaan op de tour. Dit nieuws komt als een teleurstelling voor Santiago. Ondanks het feit dat hij moeilijkheden ervaart en moeilijke kwesties zoals mensenhandel aanpakt, moet Santiago zijn nervositeit overwinnen en zijn hart openen op zijn reizen naar verschillende landen en continenten.

De oprechtheid van Santiago’s stem, evenals de briljant waargenomen beschrijvingen van zijn reiservaringen, worden mooi aangevuld door Eduardo’s schrijven, dat zowel elegant als vloeiend is. Het proza ​​is helder en beknopt, en niet overdreven verfraaid. Beschrijvingen, brieven en e-mails en flashbacks worden hierbij spaarzaam gebruikt, en ze voegen geen onnodig gewicht toe of leiden op geen enkele manier af van het verhaal. Eduardo’s eigen reiservaringen en schrijven komen naar voren en zijn passie voor het onderwerp is duidelijk.

Hoewel het verhaal dwangmatig leesbaar is, is dit grotendeels een karaktergestuurde roman. Afgezien van het plot en exotische locaties, voelde ik dat de kracht van de auteur echt lag in zijn vermogen om realistische personages te creëren en geleidelijk hun diepte en motivaties te onthullen. Wat lijkt te zijn begonnen als karikaturen van backpackers, worden multidimensionale karakters met persoonlijkheid. Er is zelfs een kleine sluwe ondermijning van het stereotype van de backpacker, terwijl Santiago’s reizen vorderen en zijn perspectief begint te veranderen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart