Me And Ma door Divya Dutta

Me and Ma van Divya Dutta – is een viering van de onbaatzuchtige liefde van een moeder. Moeiteloos door de meest intense emoties van het leven huppelen, de hele tijd hoop verstrooid.

Weet je wat prachtig griezelig is? Om je exacte woorden te kunnen horen als door een soort magie, gevangen en verspreid als kleine dauwdruppels die wachten om aangeraakt en gevoeld te worden…

Toen ik onlangs haar boekpresentatie voor haar laatste Stars in My Sky bijwoonde, kwam ik toevallig in contact met deze geweldige, veelzijdige persoonlijkheid. Het was een gewone dag, waarbij ik uitkeek naar weer een boekpresentatie, weer een dag vol plezier en werk.

En toen kwam de zij – de dame met de zijden stem – Divya Dutta, een actrice bij uitstek en een persoonlijkheid die velen zouden doden om in hun leven te zijn. Met het soort raadselachtige vaardigheden, zowel als kunstenaar als motiverende spreker, had ik niet kunnen bevatten dat ik ook, spoedig zou worden overrompeld, wachtend om me bij de menigte van vele anderen te voegen die zich bij de gelederen van zowel de geslagen als de de geïnspireerden.

Het gebeurde zo dat ik in de eerste plaats, nadat ik het evenement had bijgewoond, behoorlijk onder de indruk was van zowel haar stijl als haar houding. Ik bedoel, waarom niet, kom op, ze heeft de prijs gewonnen voor de meest stijlvolle etnische Diva 2022. Maar wacht even, er was zoveel meer, in de vorm van deze vrij stromende energie en sfeer die ze toevallig uitstraalde als een warme gloed stroomt door afgronden van koele stromen daarginds.

In het geval dat jullie je afvragen wat het is dat me in mijn poëtische modus heeft gebracht, laat me je dan de gebeurtenis vertellen, hoewel een leidende magneet voor mij om zo geslagen te worden dat het iets anders was dat ik in haar stem hoorde toen ik toevallig op een impuls download en luister naar haar audioboek Ik en Maa op Audible waardoor ik op deze manier schrijf.

Ik was overweldigd door haar gevoel om mensen vast te leggen en ze vast te houden door haar ogen en woorden, en ik wilde meer over haar werken ontdekken en ontdekken. Toen ik zat te luisteren naar Me en Maa na een vermoeiende dag op het werk, was ik stomverbaasd. Absoluut onvoorbereid, het voorwoord zelf deed me in een andere zone vallen, een klootzak van emoties, volledig weggevaagd door de woorden die ze sprak. Akkoord, het is geschreven door Shabana Azmi, die een geweldige held is in haar ruimte en een enigma op zichzelf, het waren die kleine dingen die ik kon horen tussen de woorden die me vingen en me voor altijd vasthielden.

Naarmate ik meer en meer hoorde, was ik, waarschijnlijk een zeldzaam geval in mijn leven, gedwongen om de storm van emoties die uit de diepe afgrond van mijn hart dreigde te stromen, niet te erkennen. Er was zeker iets in haar woorden, zelfs haar stem dat me zenuwachtig maakte. Hier is een vrouw die zoveel macht heeft gegeven, het in feite door haar pen, haar stem heeft gegeven en op een manier die zo eenvoudig maar zo hartverwarmend is dat je het niet anders kunt dan het ermee eens zijn dat dit een stuk schrijven is dat emoties uitstraalt die we allemaal voelen een bepaald moment in ons leven.

De manier waarop ze haar scenario heeft beschreven, de kleine fragmenten die ze gebruikt om herinneringen aan haar kindertijd naar boven te halen, waren pure nostalgie, zou ik zeggen. Zelfs het feit dat je zou kunnen beweren dat dit op een bepaald moment over pijn sprak, en niet te vergeten de bekwaamheid die Divya heeft getoond terwijl ze de pijn in haar pen omzet in pure kracht die overkomt als een lichtend baken van hoop voor al diegenen die hebben of besluiten om door deze mooie inkapseling van haar levenservaringen te gaan, is buitengewoon lovenswaardig.

Weet je waar ik het meest van onder de indruk was? Het was de gemakkelijke, moeiteloze maar toch subtiel intense manier waarop Divya de diepste, meest emotionele en toch geweldige ervaringen van haar leven blijft vertellen, die niets minder zijn dan raadselachtige bouwstenen, mocht je ze op zo’n manier willen doorlezen.

Ok, wacht, jullie zijn niet zo snel he? Mee eens, er is emotie, maar er is ook veel schoonheid en humor die Divya hier naar voren brengt. Sass heeft voor mij een nieuwe naam – Divya Dutta. Haar kleine rendez-vous in het leven, terwijl ze opgroeiden, zijn allemaal op zo’n prachtige manier gelegd dat je je meteen hun eigen zelf in hun geestesoog kunt voorstellen, precies dezelfde dingen doend, in een bijna identieke situatie als zij. Dat is voor mij de schoonheid, de ware kracht van haar schrijven. Voor een auteur zijn zonering en het opschrijven van haar gedachten haalbare taken (let wel, vrij gemakkelijk, want we zijn geïsoleerde eenlingen, zie je..). Maar om dat ding op een zodanige manier aan de gang te krijgen dat het iedereen een afhaalmaaltijd voor het leven geeft, in een formaat dat levenslust en ijver goed verpersoonlijkt, dat enige diepe penning vereist. Niet je gebruikelijke schrijverskopje, hè?

Een briljante beschrijving, dit is een briljant boek dat ik iedereen wil aanbevelen die een stukje van het leven wil doorlezen, intens en toch subtiel genoeg om hoop door de donkerste gordijnen van de tijd te zien en altijd te onthouden dat ja, het leven is een vol cirkel, rolomkeringsarena en ja, onze ouders leven echt voort en ademen voor altijd door ons heen, zelfs nadat hun ziel hun lichaam verlaat. De navelstreng, die echt nooit doorsnijdt – een deel van Divya’s leven, Me and Ma, is een briljante inkapseling en een viering van de onbaatzuchtige, onvoorwaardelijke liefde van een ouder voor haar kind.

Gerelateerd: Boekbespreking van Eigenlijk ontmoette ik ze door Gulzar – Man achter uitbundige poëzie

Oké, op een professionele noot, haar nieuwe boek is ook uit. Ik kan niet wachten om te zien wat Stars of her Sky

Ik en Ma

Neelam Sharma www.booxoul.com
Auteur: Divya Dutta

Overzicht

‘Divya schrijft met openhartigheid en hartverscheurende eenvoud over moeilijke tijden’ Shabana Azmi De schoonheid van een moeder-dochterrelatie vastleggend, viert Divya Dutta in deze ontroerende memoires de strijd van haar moeder om van haar de vrouw te maken die ze nu is. Divya leidt ons door de meest intieme herinneringen aan haar leven, de herinneringen die haar relatie met haar moeder versterkten. De ongelooflijke band die ze met haar moeder smeedde, hielp haar door tragedies en moeilijkheden, ontmoedigingen en mislukkingen heen en leidde haar tot een bekroonde acteur van formaat, zowel in de Hindi- als in de Punjabi-filmindustrie. Me and Ma is een viering van Divya’s voorbeeldige prestaties. Het is ook een eerlijk, intiem en oprecht eerbetoon aan de kracht achter haar succes: haar moeder.

Zal ze zich met deze verspreiden? We wensen haar het allerbeste voor deze en een speciale schreeuw naar haar omdat ze ons heeft geholpen lief te hebben en de liefde een beetje meer te vieren met mij en ma.creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart