De demon berijden door Murali Raghavan

Titel: De demon berijden

Auteur: Murali Raghavan

Uitgeverij: Eén punt zes technologieën

Genre: Misdaadthriller

Eerste publicatie: 2022

Taal: Engels

Boeksamenvatting: Riding the Demon door Murali Raghavan

Jong, slim, ooit met een veelbelovende carrière voor zich, zit Vikram in de gevangenis in Chennai. Hij wordt beschuldigd van oplichting van meer dan tien crore roepies van Bharat Bank, waar hij op de IT-afdeling werkte. Hoewel hij volhardt in zijn onschuld, wordt het bewijsmateriaal tegen hem opgestapeld en lijkt Vikram gedoemd om de beste jaren van zijn leven in de gevangenis door te brengen – tenzij hij instemt met een vreemd verzoek van een advocaat die een anonieme cliënt vertegenwoordigt.

Vikram zit gevangen in de gevangenis zonder kans op vrijlating, maar hij valt terug in de wereld van bedrijfsspionage en corruptie en intriges bij de overheid, een bankrun en moord.

Ashwini, een financiële onderzoeksjournalist, struikelt over methoden die worden gebruikt om de regels te omzeilen die zijn opgelegd door de Reserve Bank of India tijdens de demonetisering van India.

Vikram komt Ashwini tegen in zijn zoektocht om het web van corruptie bloot te leggen tussen mensen die bergen geld te verbergen hebben en de onethische manieren die ze bedenken om het te verbergen.
Maar Ashwini’s echte onderzoek gaat over de man die bekend staat als “Guruji” – een medegevangene en mogelijk Vikrams enige vriend uit zijn tijd in de gevangenis – van wie ze denkt dat hij de oorzaak is van de dood van haar zus.

Kan Vikram tegen deze duistere getijden in zwemmen om zijn vrijheid veilig te stellen – uit de gevangenis en uit de klauwen van zijn welwillende afperser? Zal Ashwini ooit ontdekken wat er echt met haar zus is gebeurd? En wat is Guruji’s duistere geheim, dat de sleutel tot vele mysteries lijkt te bevatten?

Boekbespreking: De demon berijden door Murali Raghavan

Riding the Demon van Murali Raghavan vertelt het verhaal van een systemische corruptie die zo wijdverbreid en zo goed vermomd is dat het jarenlang voortduurt en veel boeven omvat die zijn ontsnapt aan wetshandhaving, moordenaars en hopen vuil geld. Het begon allemaal met beschuldigingen van corruptie tegen Vikram. Als medewerker van de afdeling informatietechnologie van Bharat Bank heeft Vikram professioneel een mooie toekomst voor zich. Niet lang daarna werd hij echter gearresteerd op verdenking van het stelen van meer dan 10 crore roepies van de bank, en hij wordt nu vastgehouden in Chennai.

Nu zijn proces nadert, heeft hij weinig tot geen kans omdat het bewijs zo sterk tegen hem is. Vikram blijft gezond ondanks de berg bewijzen die in de andere richting wijzen, en het ziet ernaar uit dat hij de meest productieve tijd van zijn leven achter de tralies zal doorbrengen. Het kan echter anders lopen als hij voldoet aan een bijzondere eis van een advocaat die een onbekende cliënt vertegenwoordigt. In de loop van Vikrams onderzoek naar het verband tussen corruptie dat bestaat onder degenen die grote hoeveelheden geld te verbergen hebben en de gewetenloze methoden die ze ontwikkelen om dit te bereiken, komt hij in contact met Ashwini.

Als onderzoeksjournalist voor een financiële publicatie ontdekt Ashwini manieren waarop mensen de beperkingen omzeilen die zijn ingesteld door de Reserve Bank of India na de demonetisering van het land. De echte focus van Ashwini’s onderzoek ligt echter op een medegevangene die de naam “Guruji” draagt ​​en die zij beschouwt als de persoon die het meest verantwoordelijk is voor de dood van haar zus. Vikram’s enige metgezel tijdens zijn tijd achter de tralies is misschien Guruji. Hoe dieper Vikram graaft, hoe gevaarlijker de situatie wordt en het wordt duidelijk dat iemand zijn onderzoek het zwijgen op wil leggen.

De eerste paar pagina’s van Riding the Demon waren moeilijk voor mij om te lezen, maar ik denk dat dit te wijten is aan de complexiteit van het onderwerp dat wordt onderzocht en niet aan het schrijven. Murali Raghavan gebruikt een prachtige cast van personages uit vele lagen van de bevolking om zijn verhaal effectief te verfraaien. Het verhaal vloeide goed, en het verhaal sleepte niet. Het vermakelijke en informatieve overzicht van de heer Raghavan van de innerlijke werking van een verscheidenheid aan onderwerpen, zoals de corrupte regering en het financiële systeem, de bevoegdheden van de politieke autoriteit en gerechtelijk wangedrag, zal lezers waarschijnlijk geboeid en geïntrigeerd houden en hen motiveren om meer te onderzoeken. over deze boeiende zaken. Bovendien zullen de lezers zeker aan het puntje van hun stoel gekluisterd zitten terwijl ze proberen de aanwijzingen samen te voegen en zullen ze gefascineerd zijn door de enorme omvang van de grandioze corruptie en samenzwering waaraan ze worden blootgesteld.

De plot is slim geconstrueerd met gerechtelijke corruptie en georganiseerde misdaad als middelpunt; de karakters zijn ingewikkeld en zeer goed uitgewerkt. Het verhaal roept elk gevoel op dat je zou verwachten in een gerechtelijke misdaadthriller, en meer. Corruptie, met een paar andere wendingen die erin worden gegooid, zorgt voor een ritje in een achtbaan terwijl je alle zo ingewikkeld gevormde lagen losmaakt. Murali Raghavan leverde een solide en intrigerend verhaal in Riding the Demon met veel opwinding om je diep in de pagina’s begraven te houden.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart