7 boeken over Subhash Chandra Bose die u moet kennen

Subhash Chandra Bose aka Netaji was een van de meest iconische leiders aller tijden. Zijn rol was niet alleen van vitaal belang in de Indiase vrijheidsstrijd, maar zijn patriottisme en zijn ideologieën blijven generaties na hem inspireren. Dus ter gelegenheid van de voltooiing van de 75e jaar van de Indiase onafhankelijkheid, hier is een blik op 7 boeken over Subhash Chandra Bose die je moet kennen.

मुझे खून दो, मैं तुम्हें आज़ादी दूंगा

Vrijheid wordt niet gegeven, maar genomen

Krachtige woorden, nietwaar?

Wat, of beter gezegd, wie komt er in je op als ik het woord ‘opstandigheid’ gebruik? Natuurlijk was een van de meest gerespecteerde Indiase nationalisten beroemd om deze kwaliteit tegen de Britten en die hem uiteindelijk tot een held maakte in de ogen van alle Indianen.

Ja inderdaad, ik heb het over niemand minder dan Subhash Chandra Bose-aka Netaji.

Subhash Chandra Bose was degene die eind jaren twintig de jonge, radicale vleugel van het Indian National Congress leidde en er later president van werd. Omdat hij ideologische verschillen had met Mahatma Gandhi, hoewel hij daaruit werd verdreven, zette hij zijn niet-aflatende streven naar een vrijheidsstrijd voort door het Indiase Nationale Leger op te bouwen, evenals het All India Forward-blok, een linkse nationalistische politieke partij.

De werkelijkheid is immers te groot voor ons broze begrip om volledig te begrijpen. Niettemin moeten we ons leven bouwen op de theorie die de maximale waarheid bevat.

Wijze woorden, nietwaar? Werkelijk, de werkelijkheid is een veelzijdig, veelzijdig iets. Het is zowel een mooi als een donker en verschrikkelijk iets. Weet je nog hoe Perkamentus de definitie van waarheid in Harry Potter uitlegde? Dat de waarheid iets moois maar ook verschrikkelijks is. In zo’n scenario was Netaji altijd een leider geweest die voor zijn ideologieën stond, omdat hij altijd geloofde dat je altijd rond moest werken en theorieën moest volgen die toevallig het maximale gewicht van de waarheid bevatten.

Ik ben altijd gefascineerd geweest om de waarheid achter de dood van Subhash Chandra Bose echt te kennen. Om dit uit te zoeken heeft de Indiase regering 3 commissies aangesteld: de Shahnawaz-commissie, de Khosla-commissie en de Mukherjee-commissie. Terwijl de eerste twee hadden geconcludeerd dat Bose inderdaad was omgekomen bij een vliegtuigongeluk op 18e Augustus 1945 op de luchthaven Taihoku in het door Japan bezette Taipei op dat moment, concludeerde de Mukherjee-commissie dat hij niet bij de crash was omgekomen. Onlangs stuitte de in Parijs gevestigde historicus JBP More op een kort rapport van de Franse geheime dienst van 11e December 1947 kwam met de sensationele bevinding dat Netaji niet omkwam bij het voorgeschreven vliegtuigongeluk en nog leefde. Nou, wie weet wat de realiteit is?

Hoe dan ook, vandaag om je te helpen beter in de werken en het leven van Netaji Subhash Chandra Bose te duiken, hebben we bij Booxoul de lijst met top 7-boeken over Netaji Subhash Chandra Bose opgesteld. Hier ben je:

Subhash Chandra Bose: De springende tijger door Hugh Toye:

Belicht het leven van Subhash Chandra Bose door middel van een studie van de minder bekende facetten van de Tweede Wereldoorlog, de Anglo-Indiase betrekkingen en een studie van het nieuwe soort leiders dat in Azië aanwezig is. De implicaties van de lezing zijn zodanig dat ze u zullen dwingen om de rol van de Europees-Aziatische betrekkingen te heroverwegen en om tot een betere conclusie te komen van wat er is gebeurd en zal gebeuren. Geschreven vanuit het perspectief van Britten, is er nog een speciaal facet verbonden aan deze ene High Toye, dezelfde man die de klopjacht op Netaji had geleid. Ja, hij was de Britse militaire inlichtingendienst die was aangesteld om hem en Netaji op te sporen.

India’s grootste doofpotaffaire door Anuj Dhar

Er wordt gezegd dat Netaji Subhash Chandra Bose lang nadat hij dood werd gemeld een leven leidde dat erger was dan de dood, een leven van virtuele eenzame opsluiting, armoede en ellende in de vermomming van een spirituele kluizenaar, ook bekend als Ghumnami Baba. Deze verbijsterende ontdekking wordt ondersteund door een reeks bewijzen, en dit stuk stellaire geschriften heeft bewijs om de gegevens te ondersteunen die zijn verkregen onder de vrijheid van informatiewet van India. Anuj Dhar heeft hier nauwgezet onderzoek naar gedaan.

Een Indiase pelgrim: een onvoltooide autobiografie door Subhash Chandra Bose

Een onvoltooide autobiografie geschreven door Netaji zelf, dit is zijn retrospectieve zelfanalyse en nauwgezet verslag van zijn leven. Door zijn innerlijke strijd als spijbelende schooljongen op zoek naar heilige verlichting te benadrukken, zijn deze toevallig ook een nuttig referentiepunt voor degenen die de neiging hebben om een ​​amorele, fantastische trek in hem te interpoleren uit zijn latere alliantie met nazi-Duitsland. Het is bewerkt door Sisir K Bose en Sugata Bose.

De Indiase strijd 1920-1942, Subhash Chandra Bose door Bose Sisir K en Sugata Bose

Deze vertelt de politieke omwentelingen van het interbellum, verder uiteengezet en verrijkt door Netaji’s reflectie over belangrijke thema’s waarin ook de Indiase geschiedenis is verwerkt, evenals een ingewikkeld geëtste beoordeling van Mahatma Gandhi’s rol daarin. Ik geloof dat Netaji zelf het originele exemplaar van dit boek aan de Italiaanse dictator Benito Mussolini had geschonken.

BOSE Een Indiase Samurai: Netaji en de INA Een militaire beoordeling door generaal-majoor GD Bakshi

Een baanbrekend boek van een voormalige generaal dat helpt Netaji te evalueren als een militaire leider en de eerste opperbevelhebber van India. Ook een poging om de prestaties van het Indiase nationale leger in de Tweede Wereldoorlog en de aanzienlijke impact ervan op de vrijheidsstrijd professioneel te evalueren. Veel onvertelde geschiedenis van India wordt in deze uitgedeeld.

Broeders tegen de Raj door Leonard Gordon

Zowel Netaji als zijn broer Sarat behoorden tot de belangrijkste leiders van de Indiase vrijheidsstrijd. Een definitieve biografie van de Bose Brothers, deze belicht ook de turbulente internationale politiek van die periode. Het boek is geschreven door Leonardo na gebruik te hebben gemaakt van materiaal dat is verzameld uit de archieven, archieven en meer dan 150 interviews met politieke tijdgenoten en familieleden van de broers. Door dit werk heeft Gordon empathie gecombineerd met objectiviteit.

Terug uit de dood door Anuj Dhar

Nog een pluim op de dop, deze verheldert wat meer van Anuj Dhar’s fijne werk en diepgaande vertelling over het leven van Netaji Subhash Chandra Bose. Een boek dat zijn vermeende vliegtuigcrashtheorie onderzoekt en wat er feitelijk met hem is gebeurd, dit is een zeer krachtig stuk geschreven door Anuj. Geschreven na nauwgezet onderzoek van bijna 6 jaar onderzoek en de daaropvolgende compilatie van feiten uit verschillende bronnen, zowel uit Russische archieven als uit verschillende andere bronnen, is dit boek goud voor iedereen die alles over Netaji’s leven wil weten. Een klein beetje advies, lees het met India’s grootste doofpotaffaire van dezelfde auteur.

Dus, ik hoop dat jullie de boekaanbevelingen leuk vonden voor deze 7 boeken die je op Subhash Chandra Bose moet lezen om te weten wie hij werkelijk was. Laat het me weten in de reacties als je nog andere titels kent die ik misschien heb gemist.

Gerelateerd: 7 boeken die je moet lezen om te weten wie Bhagat Singh eigenlijk was

Blijf ons volgen, hier op BooxoulIndia’s beste boekrecensie en lifestyle-website voor het nieuwste en het beste op het gebied van entertainment, reizen, eten, mode, lifestyle, technologie en gadgets, evenals alles wat met boeken te maken heeft.

Adios Amigo’s!creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart