De grote ontsnapping | Vijay Mirchandani | Boek recensie

Ooit een boek gelezen dat zo klein maar zo gigantisch in zijn verspreiding is dat het voor altijd bij je blijft? Presentatie van een boekbespreking van The Great Escape: A Tale of an onvergetelijk avontuur door Vijay Mirchandani.

Soms kan een klein ding ook een veelvoud aan emoties tonen en veel zeggen door zijn kleine, maar toch kleine, onbeduidende aanwezigheid

Anoniem

Inderdaad, men komt in het leven vaak zulke kleine dingen tegen die boekdelen spreken en enorme boodschappen overbrengen, ook al is hun eigen aanwezigheid op dat moment misschien klein en zogenaamd onbeduidend.

Stel je voor dat je langs een park loopt. Je kunt een kind vrolijk zien schommelen op de schommel in het park, vrolijk lachend en toch is er de ouder, verzorger of voogd achterin, die zeker maar onophoudelijk die schommel constant duwt zodat het heen en weer gaat en dat kleine kind die momenten geeft van vreugde en onvervalst geluk. Maar is het je ooit opgevallen dat wat als die schommel waarop het kind zit, zijn eigen gedachten zou kunnen hebben? Of thee nippen uit een kopje? Ooit nagedacht over wat de beker zou kunnen ‘beleven’ als eh dat doet? Of wacht wat dacht je van een paraplu die je opent om jezelf te beschermen tegen de regen? Ooit nagedacht over hoe het voelt om doorweekt te worden om een ​​ander te beschermen?

Dus, voor het geval jullie je afvragen wat me vandaag bezielde terwijl ik hier zit te praten over deze oh zo onzinnige dingen. Nou, wat zeg je? Toevallig heb ik onlangs een kinderboek gelezen dat zo briljant is geschreven en vol leven is en toch zulke essentiële dingen bevat dat ik verbaasd ben over hoe de auteur Vijay heeft geprobeerd zulke enorme boodschappen over te brengen in amper 50 pagina’s. Schrijven dat een leuke, toegeeflijke lezing zal zijn, is eigenlijk zo tot nadenken stemmend dat ik, om te beginnen, de schrijver Vijay moet feliciteren met deze verbazingwekkende prestatie. Ik was aangenaam verrast dat ik zoveel diepgaande connecties had met deze eenvoudige karakters. Ik was aan het wroeten en wedijveren om de personages, terwijl ik naast hen bewoog terwijl ze doorgingen naar hun resultaten. Nooit gedacht dat het mogelijk zou zijn in zo’n klein boek.

Een boek voor vroege jonge lezers, dit was een boeiende lezing.

Dus, “The Great Escape” is eigenlijk een verhaal voor kinderen in de eerste klas, geschreven met het doel om lezen aan te moedigen en er een leuke activiteit van te maken. Het heeft zeker genoeg pit om de fantasierijke wielen en gedachtetrein voor kinderen te laten rollen.

Larry, die een wc-papier is, is zich niet bewust van het feit en niet voorbereid op zijn uiteindelijke lot om doorgespoeld te worden. Terwijl hij deze waarheid over zijn lot ontdekt, probeert hij hetzelfde af te schrikken door op reis te gaan om dit noodlottige ongeluk af te wenden. Hij wil één ding: veranderen en zijn eigen lot creëren. Zal hij slagen? Of zal hij wegkwijnen op de manier die het lot voor hem in petto heeft? Lees het boek om hetzelfde te ontdekken.

Ok, om te beginnen zou je kunnen zeggen waarom een ​​kinderboek? Welnu, dit is zeker een toegeeflijk stukje schrijven, met zijn interessante plot, avontuurlijke benadering, klaar om kinderen bezig te houden en ze tegelijkertijd een goed moreel te geven om terug te komen op het verhaal. Niet alleen is Vijay’s schrijven boeiend, het is ook behoorlijk pittoresk omdat het veel zichtbare attributen bevat, waardoor het een ideaal leesboek is voor niet alleen kinderen, maar ook volwassenen.

Voor mij vond ik deze persoonlijk leuk omdat ik niet alleen het leuke aspect van het verhaal kon doorzien met een personage dat zo eenvoudig, triviaal en toch zo belangrijk is, zo bijzonder gekozen als toiletpapier. Er is een diepe betekenis die Vijay in deze heeft proberen te geven en eraan te hechten dat als de gewenste persoon zijn eigen lot kan kiezen om te sterven of tegen alle verwachtingen in te vechten om een ​​nieuwer spectrum te bereiken, een totaal onontgonnen facetleven. Doorzettingsvermogen is de sleutel tot alles in het leven.

Ook hier veel tussen de regels door, want er valt veel te delen en mee te delen tijdens deze leuke reis. Voor mij persoonlijk geloof ik dat deze kennis van het kunnen uitstijgen boven je omstandigheden, en het afweren van alle kansen, het primaire en belangrijke onderwijs is in de eerste jaren zelf. Ik wil Vijay feliciteren met het neerzetten van zo’n goed doordacht en vermakelijk stuk werk. Schrijven niet alleen voor kinderen, maar als je het mij zou vragen, zelfs voor ouderen. Dat komt omdat zelfs wij ouderen vaak eenvoudiger boeken willen lezen en ons willen verdiepen in de eenvoudige maar belangrijke lessen die dergelijke kinderboeken ons leren over het leven, over de wereld en vooral over een ideaal leven. Ik zou jullie allemaal willen aanraden om je kinderen dit boek te laten lezen.

Een aanrader om te lezen.

De grote ontsnapping

Neelam Sharma www.booxoul.com
Auteur: Vijay Mirchandani

Overzicht

The Great Escape is een humoristisch verhaal voor kinderen in de eerste klas om lezen leuk te maken en zelfs een beetje fantasie bij hen op te wekken. Larry weet niet dat hij maar een stuk wc-papier is en dat het zijn lot is om doorgespoeld te worden. Zodra hij de waarheid leert kennen, gaat hij op reis om aan zijn geplande ongeluk te ontsnappen en zijn eigen lot te creëren. Heb je ooit het gevoel gehad vast te zitten vanwege het lot? Soms voelen velen van ons zich verpletterd door het lot, zelfs kinderen. Dit boek is een leuke en vermakelijke poging om je te laten zien dat je je eigen lot kunt kiezen, of het nu een roes is of een reis naar een nieuwe wereld begint.

Laat het me weten in de reacties hieronder als je nog meer van zulke mooie kinderboekaanbevelingen hebt en ik zal ze graag voor jullie lezen en beoordelen. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment, lifestyle, eten, mode, reizen, technologie en gadgets, maar ook alles wat met boeken te maken heeft. Alleen hier bij Booxoul, India’s beste boekbespreking en lifestyleblog.

Gerelateerd: Potterverse verkennen, door het 6e boek in de serie Harry Potter en de Halfbloed Prins door JK Rowling

Adios Amigo’s!creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart