Wake Up the Night door Kenneth Silver

Titel: Wakker worden in de nacht

Auteur: Kenneth Zilver

Uitgeverij: onafhankelijk gepubliceerd

Genre: Korte verhalen

Eerste publicatie: 2021

Taal: Engels

Boeksamenvatting: Wake Up the Night door Kenneth Silver

Dit is een verzameling verhalen, woorden en ideeën die stromen als een droom, maar is er iets dat minder voorspelbaar of zo grillig is als een droom? Ken Silver creëert verhalen die beslist gedurfd zijn, en hij is nooit bang om te bereiken, maar nooit verder dan het punt waarop hij (met juridische precisie) zijn conclusies, wetenschappelijk of anderszins, niet kan onderbouwen. Vergis je echter niet, het is nauwelijks een tam stuk geschrift, maar een rijke oogst van prachtig ingebeelde en grondig boeiende verhalen bedacht door een originele denker die weigert zich te laten boeien aan curatoriële conventies. Elk verhaal, en de roman die erop volgt, heeft dan ook een eigen mening.

De roman zelf kon alleen geschreven zijn door iemand die er echt was geweest. Het vergde meer dan onderzoek. Er was een modeontwerper, advocaat en radicale regenwoud voor nodig, maar vooral een dichter. Nip er langzaam van. Het is een gedurfde en complexe selectie en wil geproefd worden.

Boekrecensie: Wake Up the Night door Kenneth Silver

De korte verhalen in Wake Up the Night van Kenneth Silver zijn kalm en bedachtzaam, maar gaan over zware onderwerpen zoals de menselijke natuur en haar gewelddadige neigingen. De auteur bereikt een intrigerende en vaak angstaanjagende impact met zijn eerste verzameling korte verhalen, die een inzichtelijk, karaktergestuurd verhaal combineert met thema’s die gebruikmaken van dystopische fictie, sci-fi en fantasie.

Het eerste verhaal in deze collectie, ‘Invloed van buitenaf’, heeft een bescheiden begin, maar ontwikkelt zich in de loop van het verhaal tot een somber verhaal. Het vertelt het verhaal van een Amerikaanse fotograaf die de rust van grazende herten probeert vast te leggen, maar de dieren vallen hem onverwachts aan. De plot wordt dikker met een groeiend aantal dieren, zelfs gedomesticeerde dieren, die vijandig worden tegenover mensen. De subtiele mystiek die in dit verhaal verweven was, wekte de indruk ongelooflijk realistisch te zijn en zat natuurlijk boordevol symboliek.

Iedereen heeft een aangeboren behoefte om geaccepteerd te worden door een gemeenschap. Deze behoefte is echter vooral belangrijk voor kinderen, omdat het de drijvende kracht is achter hun wereldbeeld, houding en de manier waarop ze omgaan met de buitenwereld. Maar hoe breng je de drang om als kind bij je cultuur te horen in evenwicht als je culturele achtergrond heel anders was dan die van je omgeving? En deze vervreemding voelde zo erg pijnlijk in de korte ruimte van dit verhaal over Ben Burton.

Ben Burton, de hoofdpersoon van het luchtige titelverhaal, is het kind van ouders die in een wijk met een leeftijdsbeperking wonen. Met een langere levensverwachting en minder kinderen in de nabije toekomst, beschrijft de verteller van dit boek zijn ervaringen als “het eerste en enige kind in een samenleving die wordt bewoond door senioren”, en beschrijft de uitdagingen en beloningen van opgroeien in een “leeftijdsgebonden gemeenschap” met bejaarde ouders. Deze duistere satirische toon is precies wat de formele inventiviteit van ‘The Trigger’ drijft, een kort verhaal dat gebruik maakt van de verschillende connotaties die de titel zou kunnen hebben. De gebeurtenissen van dit verhaal vinden plaats in het jaar 2040, wanneer een industrieleider in de particuliere gevangenissector onderzoek doet naar “Gedragsmodificatietheorie” als een methode voor de behandeling van veroordeelden. In dit specifieke geval betekent het dat gevangenen in dezelfde situatie worden geplaatst die hun crimineel gedrag heeft “getriggerd”.

De sterke climax van de collectie, ‘Leak in the Roof’, is een reflectief maar uiteindelijk bemoedigend verhaal in de vorm van een memoires die veel van de thema’s die in de voorgaande verhalen zijn onderzocht, weergalmt en verenigt. De novelle onthult een interessant leven van de gevierde modeontwerper Kenny, werkzaam in de modebranche door een combinatie van een autobiografie, anekdotes, poëzie en een redacteursnota. Deze novelle vertelt het verhaal van Kenneth Silverman’s strijd en uiteindelijke triomf in de industrie, terwijl hij ook zijn inspanningen vertelt om van de wereld een betere plek te maken.

Deze verzameling korte verhalen is absoluut opmerkelijk en elk ervan weet te inspireren en tegelijkertijd de lezer te amuseren. Kenneth Silver heeft een fantastische fantasie, zoals blijkt uit het feit dat elk van deze verhalen indrukwekkend is met zijn unieke kenmerken. De meerderheid van de verhalen in deze collectie waren absoluut fantastische voorbeelden van uitstekend schrijven. Ze zijn gedenkwaardig, inzichtelijk, filosofisch, introspectief en onderhoudend, en een paar van hen waren echt emotioneel. Wake Up the Night bevat een breed scala aan literaire genres, waaronder sciencefiction, magisch realisme, dystopische fictie, fantasie en zelfs een memoires. Kenneth Silver’s vermogen om van versnelling te veranderen en verhalen in verschillende stijlen over te brengen is verbazingwekkend. Over het algemeen is dit een verzameling korte verhalen van zeer hoge kwaliteit die je geboeid en betrokken zal houden bij het drama.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart