Geld en kapitaal heroverwegen door Swapnil Pawar

Titel: Geld en kapitaal heroverwegen

Auteur: Swapnil Pawar

Uitgeverij: Eén punt zes technologieën

Genre: Economie, Financiën

Eerste publicatie: 2022

Taal: Engels

Boeksamenvatting: geld en kapitaal heroverwegen door Swapnil Pawar

Terwijl geld en kapitaal centraal staan ​​in ons dagelijks leven, staan ​​we zelden stil bij hun ware aard. In tegenstelling tot een intuïtieve en onuitgesproken overtuiging van de meeste mensen, zijn geld en kapitaal geen middelen, maar gewoon biedingen. Deze heroverweging van hun aard kan de collectieve energieën van het menselijk ras bevrijden van verschillende kunstmatig opgelegde beperkingen die bij nader onderzoek geen steek houden.

De analyse in dit boek leidt tot veel contra-intuïtieve conclusies. Het begrotingstekort is bijvoorbeeld de tegenhanger van de vraag naar nettobesparingen door individuen en geen kwaad dat bestreden moet worden. Inflatie is soms een indicator van een meer egalitaire inkomensverdeling en niet altijd een plaag die de armen treft. Er zijn sterke argumenten voor negatieve reële rentetarieven op risicovrije schulden.

Het boek gebruikt deze en verschillende andere dergelijke gevolgtrekkingen in een breed programma om ons economisch beleid nieuw leven in te blazen in de richting van een beter leven voor iedereen.

Boekrecensie: geld en kapitaal heroverwegen door Swapnil Pawar

De wereldeconomie zit in een sleur en er lijkt geen verlichting in zicht van het pijnlijke patroon van periodieke financiële ineenstortingen. In werkelijkheid zijn er natuurlijk een aantal benaderingen die kunnen worden gevolgd om niet alleen de steeds terugkerende fiscale crises aan te pakken, maar ook de voortdurende sociale en ecologische problemen waarmee we worden geconfronteerd. Waar er ooit onoverkomelijke obstakels waren, zijn er nu haalbare opties voor oplossing. De veranderingen kwamen niet als gevolg van verhoogde conventionele belastingen, verlicht eigenbelang of programma’s van de overheid; in plaats daarvan kwamen de verbeteringen tot stand als gevolg van het feit dat individuen eenvoudigweg het concept van geld heroverwogen. Alles zal veranderen als gevolg van deze herstructurering.

In dit baanbrekende boek schetst Swapnil Pawar de ontwikkeling van ons huidige monetaire systeem, dat gebaseerd is op bankschulden en schaarste, en onthult de verrassende en vaak schokkende manieren waarop de onbewuste beperkingen van het systeem zoveel kritieke problemen veroorzaken. De auteur vertelt anekdotes van gewone mensen die de lokale economieën hebben versterkt, banen hebben gecreëerd, levens hebben verbeterd en onderwijsmogelijkheden hebben geboden door nieuw geld te gebruiken in combinatie met nationale valuta.

Geld is niets meer dan een sociale constructie, iets wat we vaak over het hoofd zien. Volgens de uitleg van de auteur onderscheidt het moderne monetaire systeem zich door de dominantie van één soort geld, dat de vorm aanneemt van op schaarste gebaseerde, rentedragende nationale valuta’s. Daarnaast heeft het systeem negatieve gevolgen gehad. Het creëren van schaarste in de economie door banken leidt tot de ontwikkeling van een samenleving die concurrentie boven samenwerking stelt. Geld dat wordt aangedreven door schulden en rentetarieven verergert de ongelijkheid, omdat het naar degenen gaat die als ‘kredietwaardig’ worden beschouwd. De auteur laat zien waarom het bestaande systeem niet goed heeft gediend, maar dat we nieuwe systemen kunnen creëren die beter aan zijn behoeften voldoen.

Rethinking Money and Capital biedt oplossingen voor problemen waarmee overheden, bedrijven, non-profitorganisaties, lokale gemeenschappen en zelfs financiële instellingen nu worden geconfronteerd. Op die manier demystificeert het een onderwerp dat zowel complex als uiterst belangrijk is, en raakt het een diepe band met lezers die op zoek zijn naar innovatieve, inhoudelijke antwoorden die meer zullen doen dan alleen welvaart herstellen; het zal het kader vormen voor een tijdperk van duurzame welvaart.

Swapnil Pawar behandelt belangrijke kwesties met betrekking tot het monetaire systeem in zijn boek Rethinking Money and Capital. Hij biedt een blauwdruk voor een gemoderniseerd systeem van geld en financiën dat zowel haalbaar als krachtig is, en, belangrijker nog, kan worden bereikt door stapsgewijze veranderingen door te voeren in het systeem dat de overheid momenteel gebruikt. De auteur hanteert zowel theoretische als praktische benaderingen om de belangrijkste kwesties te onderzoeken en schetst de beleidsimplicaties voor monetaire systemen en de economie, met verwijzing naar negatief rentebeleid, kwantitatieve versoepeling, stimuleringsmaatregelen en cryptocurrency. Dit boek zal een nuttig hulpmiddel zijn voor beleidsmakers, maar ook voor academici, gevorderde studenten en onderzoekers op het gebied van financiële economie en internationale financiën.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart