Delhi via Lucknow door Ashwini Rudra

Titel: Delhi via Lucknow: Ooit reisde liefde deze route

Auteur: Ashwini Rudra

Uitgeverij: Eén punt zes technologieën

Genre: Romantiek

Eerste publicatie: 2022

Taal: Engels

Boeksamenvatting: Delhi via Lucknow door Ashwini Rudra

Wanneer Himanshu (ook bekend als Guddu) Shukla, een investeringsbankier van middelbare leeftijd, de verliefdheid van Rimjhim Singh van begin twintig tegenkomt op de luchthaven van Lucknow, roept dat zijn onbeantwoorde liefde op. De bezonken mijmeringen van zijn geheugen doen hem beseffen dat hij de meest beslissende reis van zijn leven zou gaan maken.

Terugspoelen naar de overgangsperiode van begin 2000, toen de mentaliteit van de jaren 90 vervaagde en het denken van een nieuwe generatie opkwam in het bruisende Kanpur, vindt Guddu Shukla, een studentenleider van het DAV-college, zichzelf een aartsvijand in Bechu Mishra, een CA-aspirant en lokale ga verder. Omringd door komische en strijdlustige vrienden, gaat hun rivaliteit over het mooiste meisje van de stad, Rimjhim Singh. Terwijl ze vechten voor wat zij denken dat juist is en natuurlijk voor het meisje, blijft de grote vraag wie er uiteindelijk bij haar mag zijn.

Dit is echter geen typische liefdesdriehoek. Op een leeftijd waarin romantiek werd ervaren ver van Tinder-matches en WhatsApp-berichten, grijpt het lot in, gebeurt de realiteit en een onverwachte wending in de gebeurtenissen brengt Guddu, Bechu en Rimjhim op paden die heel anders zijn dan ze waren ingeslagen. Jaren later, als deze paden elkaar weer kruisen, wat zou het anders kunnen zijn, zo niet een tweede kans?

Pikant grappig, boeiend en strak, Delhi via Lucknow is een debuutroman van Ashwini Rudra over onvergetelijke personages, hun liefdesverhalen en levensdoelen. Het is een desi jong-volwassen verhaal dat nostalgie en romantiek zal oproepen bij iedereen die leest.

Boekrecensie: Delhi via Lucknow door Ashwini Rudra

Delhi via Lucknow door Ashwini Rudra is een tweedekans liefdesverhaal verteld in afwisselende tijdlijnen over twee mensen die elkaar ontmoetten tijdens het opgroeien, uit elkaar gingen en jaren later herenigd werden. Himanshu Shukla, ook bekend als Guddu, begint een ambitieuze, zij het emotioneel lauwe routine te worden: hard werken als investeringsbankier, zijn hoofd naar beneden en zijn hart wegstoppen. De zorgvuldig gecreëerde zeepbel waarin hij heeft geleefd, begint echter te barsten wanneer hij een toevallige ontmoeting heeft met Rimjhim Singh, de eerste liefde van zijn leven van de universiteit. Ze hebben elkaar al lang niet meer gezien en zijn vreemden geworden tot een toevallige ontmoeting hen weer bij elkaar brengt.

Ooit was Rimjhim de hele wereld van Himanshu. Tijdens zijn studententijd was Himanshu een invloedrijke studentenleider. De lokale misdadiger en aspirant-CA, Bechu Mishra, wordt een tegenstander voor hem. Afgezien van hun ideologische verschillen, is hun concurrentie voor Rimjhim Singh, die wordt beschouwd als het mooiste meisje van de stad. Guddu, Bechu en Rimjhim bewandelen na een onverwachte wending van het lot totaal andere paden dan ze oorspronkelijk hadden gepland.

Verteld in afwisselende tijdlijnen tussen Toen en Nu, zal het verhaal van Himanshu en Rimjhim nostalgische gevoelens oproepen in de generatie van de jaren 90. Op de pagina’s van dit romantische boek voor jonge volwassenen, geschreven door Ashwini Rudra, komen liefde, verlies, vriendschap en het verraad uit het verleden met elkaar in conflict. Het troost je, het kalmeert je, het trekt naar je toe om door te gaan en te genieten van de chemie die Himanshu en Rimjhim hebben.

Het feit dat Himanshu en Rimjhim samen een geschiedenis hebben, is dezelfde reden waarom dit boek zo de moeite waard is om te lezen en erdoor gecharmeerd te raken op manieren die je misschien niet verwacht. Er is altijd die zeurende nieuwsgierigheid van “wat is er met hen gebeurd?” dat ervoor zorgt dat je de pagina omslaat en over hun verleden nadenkt. Ook al hebben ze elkaar in jaren niet gezien, Himanshu en Rimjhim kunnen nog steeds voldoening vinden in elkaars gezelschap. Er is nog steeds een gevoel van warmte en vertrouwdheid tussen hen.

Vaak merk ik dat romantische romans de neiging hebben niet verder te gaan dan de oppervlakte en vaak gewoon formule-achtig zijn. Delhi via Lucknow van Ashwini Rudra is een beetje formeel, maar wat dit zo leuk maakt, is dat de personages diepgang hebben. Hoewel ze hun gebreken hebben, zijn ze allebei aardig en ik vond het leuk om te lezen over het verleden en heden van Himanshu en Rimjhim. Er is ook een niveau van emotionele intensiteit dat ik niet had verwacht. Hoewel er een happy end is, zijn er enkele onverwachte tragedies. Met schattige personages, een mooi plot en een gevoel van intrige overal, is Delhi via Lucknow een geweldige optie voor alle lezers, vooral diegenen die geïnteresseerd zijn in romantiek.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart