7 boeken die je moet lezen om te weten wie Bhagat Singh eigenlijk was

Ooit afgevraagd wie Bhagat Singh eigenlijk was?

Ooit gedacht aan de man achter de revolutionaire strijd voor de onafhankelijkheid van India, de pijn achter de meedogenloze achtervolgingen, het constante streven? Laat me je vandaag meenemen op een kleine reis, om je te helpen de man achter de martelaar-Shaheed-e-Azam Bhagat Singh te begrijpen en je ook een lijst te geven van 7 boeken die je moet lezen om te weten wie Bhagat Singh eigenlijk was.

कदर वाकिफ है मेरी कलम मेरे जज़्बातों से,
मैं इश्क़ लिखना भी चाहूँ तो इंक़लाब लिखा जाता है।

Wat was je eerste gedachte na het lezen van deze quote? Laat me raden! Een revolutionair met een pistool? of gewoon een nationalist?

Inderdaad, deze woorden hebben adrenaline door onze aderen stromen, omdat ze de ware essentie van patriottisme hebben die onze geliefde Bhagat Singh misschien gevoeld heeft op het moment dat hij besloot zoveel pijn en kracht op te schrijven in zijn schrijven.

Een visionair die het woord van de revolutie verantwoordelijk hield, het scherpte en op de steen van ideeën zette en niet alleen met wapens zwaaide en beweerde recht te doen aan het boek.

Dus, vertel me iets voordat we iemand een revolutionair en een vrijheidsstrijder noemen, laten we even de tijd nemen om onze gedachten over deze concepten te begrijpen en te verduidelijken. Wat betekent een revolutionair voor jou? Gemakkelijk. U zult waarschijnlijk zeggen dat een patriottische, nationalist die mogelijk met een paar wapens in zijn handen zwaaide, in de strijd sprong om te streven naar India’s vrijheid van de Britten en hun heerschappij. Maar is dat alles wat het eigenlijk is?

Nou, vandaag als we de 75 . voltooiene jaar van de Indiase onafhankelijkheid is het van vitaal belang om te weten wie een revolutionair is, om te weten wie Bhagat Singh eigenlijk was en ook om zijn gedachten en ideeën over onafhankelijkheid.

Eerst en vooral weten velen van jullie misschien niet dat hij ook een schrijver was. Een held van begin 20e eeuwse Indiase onafhankelijkheidsbeweging, was hij de vrijheidsstrijder die betrokken was bij het aanvallen van spraakmakende Britse autoriteiten. Vechten tegen de koloniale overheersing die toen in India aanwezig was. Hij drong aan op een dringende introspectie in een succesvolle campagne voor de onafhankelijkheid van India, was ook betrokken bij de symbolische bombardementen op de Wetgevende Vergadering in Delhi en organiseerde ook een hongerstaking in de gevangenis, waardoor hij een begrip werd in Punjab. Zijn daaropvolgende executie op de prille leeftijd van 23 jaar maakte van hem zowel een martelaar als een echte held die zijn leven neerlegde en de weg vrijmaakte voor de onafhankelijkheid van India.

Dus, nu we weten hoe belangrijk een persona was voor het nastreven van India’s vrijheid, wil ik je vandaag 7 boeken geven die je echt zou moeten lezen om te weten wie Bhagat Singh eigenlijk was.

Bekijk de volgende geweldige stukken over Shaheed -e-Azam Bhagat Singh hieronder om te weten wie hij werkelijk was:

Bhagat Singh: De eeuwige rebel door Malwinderjit Singh Waraich

De echte maar onontdekte Bhagat Singh onthullend, hier is een blik op zowel het individu als zijn intellect die talloze mensen transformeert van medelijden naar voorspoed met zijn wijsheid. Zowel buitengewoon denken als revolutionaire gedachten ontdekken het individu achter de revolutionair.

Yugdrashta Bhagat Singh Aur Unke Mrityunjay Purkhe door Virendra Sindhu

Een biografie is geschreven door zijn neef, deze is in het Hindi en bevat veel feiten en onbekende verhalen over het leven van Bhagat Singh. Zijn neef Virendra heeft fantastisch werk geleverd met deze biografie van de gerespecteerde revolutionair.

Waarom ik een atheïst ben en andere werken door Bhagat Singh

De revolutionair bemint zijn reis, zijn worstelingen en obstakels in zijn eigen woorden. Dit is een verzameling van 18 van zijn gewaardeerde geschriften van binnen en buiten de gevangenismuren, die ons zijn moed en moed in zijn acties tonen. Een aanrader om te lezen!

Shaheed Bhagat Singh: Unieke martelaar in vrijheidsbeweging door Omesh Saigal

Een andere opmerkelijke biografie van Bhagat Singh markeert en beschrijft zijn revolutionair in de Indiase vrijheidsbeweging.

Het proces tegen Bhagat Singh: Politics of Justice door AG Noorani

Deze schetst de details van een van de meest controversiële en beruchte processen die onder de Britse Raj plaatsvonden, en presenteert het gebeuren met het inzicht van een advocaat, onthullende feiten, en toont hoe Bhagat Singh en zijn collega’s het slachtoffer waren van een karikatuur van gerechtigheid die neerkwam op tot gerechtelijke moord.

Bhagat Singh begrijpen door Prof. Chaman Lal

Een boek dat Bhagat Singh en zijn leven en zijn revolutionaire ideeën diepgaand uitbeeldt met niet alleen fictieve afbeeldingen, maar ook documenten en real-life incidentele zaken die nog niet veel andere werken hebben gepresenteerd, dit is een geweldig boek over Bhagat Singh.

Een revolutionaire geschiedenis van het interbellum in India door Kama Maclean

Het begrijpen en exploiteren van de complexe relaties tussen het Congres en de HSRA (Hindustan Socialist Republican Army) laat zien dat deze veel minder vijandig waren dan gewoonlijk wordt verwacht. Een must-have voor geschiedenisliefhebbers.

Dus ik hoop dat jullie deze boeken leuk vonden die door mij werden aanbevolen en waarin Bhagat Singh wordt afgebeeld en hoe hij als persoon was. Blijf ons volgen terwijl we genieten van de viering van de voltooiing van 75 jaar onafhankelijkheid, waarbij we elk jaar het gemarkeerde moment vieren, een ode aan het concept van onze vrijheid.

Verwant:

Blijf op de hoogte om het laatste nieuws te zien op het gebied van entertainment, lifestyle, reizen, eten, mode, technologie en gadgets, evenals alles wat met boeken te maken heeft. Kom samen met ons samen terwijl we deze vreugdevolle momenten van vrijheid vieren.

Alleen hier bij BooxoulIndia’s beste boekbespreking en lifestyleblog.

Bharat Mata Ki Jai.

Vande Mataram!

Baghat Singh Boeken, Lees Bhagat Singh Boeken, Boeken Bhagat SinghcreditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Geefmijmaareenboek.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart